Åk 1

Nu har vi repeterat färdigt våra pjäser om hälsoresan. Nästa vecka spelar vi upp dem under lektionstid för en annan klass här på skolan. Tyvärr finns inget utrymme att bjuda in er vårdnadshavare, men på vernissagen och temaavslutet den 15/5 kommer ni kunna se delar av pjäserna i filmform inne i dramasalen. Varmt välkomna!

 

Åk 2

Denna vecka har vi gestaltat sagor som statyer och försökt tolka det vi ser genom att gissa vilken saga gruppen gestaltat. Vi har även testat våra improvisationsförmågor genom en rolig övning som heter ”frys”. Galet kul har vi haft! Nästa vecka kommer vi öva hur man kan använda sin röst på många olika sätt samt testa hur ljudeffekter egentligen påverkar våra gestaltningar.

 

Åk 3

Vi har nu påbörjat ett arbetsområde där vi använder våra sinnen som utgångspunkt i våra gestaltningar. Denna vecka har vi utgått från känslor (som egentligen inte räknas som ett sinne, men som är vårat största verktyg i den estetiska processen). Vi har testat att spela samma scen upprepade gånger men med olika känslor som lagts på. Jätteroligt! Nästa vecka kommer vi att arbeta utifrån hörseln och hitta inspiration till våra gestaltningar genom att enbart höra en stund. Fråga gärna mer om detta hemma.

Med vänlig hälsning//Kiti